Studiepakket NTI

Studiepakket NTI

Wat ontvang je als je kiest voor een cursus van NTI? Vast en zeker een vraag die je jezelf tijdens de oriëntatiefase stelt. ‘Wat krijg ik nu eigenlijk als ik kies voor een cursus bij NTI?’ Op deze pagina proberen we een en ander beter inzichtelijk voor je te maken.

Wij bestelden bij het NTI een cursus gewichtsconsulent. Wellicht gaat je eigen interesse uit naar een andere cursus of opleiding van NTI. Je kunt er vanuit gaan dat de basis informatie over het studiepakket van deze cursus gewichtsconsulent overeen komt met de cursus van jouw interesse.

Wat ontvang je thuis?

Het studiepakket van NTI heeft ons tijdens het uitpakken enkele keren de wenkbrauwen doen fronsen. Niet zozeer omdat er zaken tegen vielen. Meer omdat het een mix is van prachtig, professioneel materiaal, afgewisseld met slecht leesbaar materiaal en wat informatie waar we van stonden te kijken. E.e.a. zullen we uiteraard toelichten voor je.

De inhoud van het NTI pakket bestond uit:

  • Een inschrijfbevestiging met daar meteen een acceptgiro kaart op bevestigd voor de 1e betaling. In de bevestiging wordt meteen gevraagd om de acceptgiro binnen 10 dagen te voldoen. Maar, we hebben toch een proefperiode van 14 dagen?
  • Een controle formulier om de inhoud van je zending te controleren
  • Een slecht gekopieerd vel papier met informatie over de werking van Fronter, de online studieomgeving van NTI. Op de voorkant staat dan wel weer een link naar een video die wél zeer tot de verbeelding spreekt en eigenlijk alle info bevat die ook op de kopie terug te lezen is. Dit is dan weer vooruitstrevend t.o.v. de andere aanbieders waar we geen video’s hebben gezien om uitleg te geven over studeren bij de aanbieder.
  • Een infomap met daarin een klein notitieblokje vol uitwerkpapier
  • Daarnaast bevindt zich in de infomap een boekwerk van 42 pagina’s genaamd de algemene studiehandleiding. Er wordt geadviseerd de handleiding door te nemen voordat je begint. Het gevoel bekruipt je meteen dat je het boekwerk niet binnen de proefperiode uit krijgt aangezien het héél veel informatie is. Aan de andere kant moeten we wel absoluut zeggen dat de indeling van de handleiding prima is. Je kunt makkelijk en snel informatie vinden die je nodig hebt. Wij denken dan ook dat de meeste cursisten niet zullen starten met het volledig doornemen, maar wel snel scannen welke informatie ze belangrijk vinden en die tot zich nemen.
  • Na alle bovenstaande zaken uit te hebben gepakt kwamen we terecht bij het daadwerkelijke cursusmateriaal. Dit vonden wij persoonlijk prachtig! Waar we bij alle andere aanbieders een ringband ontvingen met losbladig materiaal kregen van het NTI 2 boekwerken. Een prachtige kleurrijke cover met de rest van de cursus in grijstinten.

Conclusie studiepakket NTI

Uiteindelijk gaat het bij een studie om het cursusmateriaal zelf, dat is het belangrijkste. We kunnen niet anders dan concluderen dat we erg onder de indruk waren van het door NTI geleverde cursusmateriaal. Ook de uitgebreide handleiding zorgt er uiteindelijk wel voor dat je niet met vragen blijft zitten. Ons gevoel tijdens het openen van het NTI pakket ging van slecht naar goed. Wij willen niet meteen een acceptgiro zien, we willen ook niet eerst 42 pagina’s doornemen met studie informatie. Maar als je uiteindelijk onder in het pakket de daadwerkelijke cursus ziet, dan ben je de voorgaande info snel vergeten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *