NTI

NTI

Bij het NTI heb je een zeer ruime keuze aan cursussen en opleidingen. Met ruim 850 opleidingen is het NTI een van grootste aanbieders binnen afstandsonderwijs. Bij het NTI volg je cursussen uit de volgende categorieën:

 • Beroepsopleidingen
 • Taalcursussen
 • Cursussen
 • Trainingen
 • MBO
 • HBO
 • Master

Thuisstudie of klassikaal onderwijs?

Het merendeel van de cursussen die je bij het NTI kunt volgen zijn op basis van een thuisstudie. Een steeds groter gedeelte van de opleidingen is ook klassikaal te volgen. Bekijk op de website van het NTI welke keuzes je hebt bij de door jou gewenste cursus of opleiding. Uiteraard kun je dit ook op deze site vergelijken!

Altijd hulp van een ervaren vakdocent

Via de online leeromgeving van het NTI kun je altijd in contact komen met je persoonlijke docent. Alle docenten van het NTI zijn professionals met veel ervaring binnen hun vakgebied. Daarnaast beschikken deze docenten meestal over een didactische achtergrond.

Gratis proeflessen inzien

Bij de meeste thuisstudies van het NTI kun je een proefles van een cursus of opleiding bekijken. Op deze manier krijg je een perfect beeld van wat de cursus precies inhoudt en hoe deze is opgebouwd. Uiteraard bepaal je op deze manier ook of het niveau van de cursus past bij je verwachtingen.

14 dagen proefperiode

Bij NTI kun je een cursus na aankoop altijd binnen 14 dagen retourneren. Bevalt de cursus niet, dan kun je deze retourneren en zit je dus nergens aan vast.

10 thoughts on “NTI

 1. Prima opleiding, wel pittig! Je moet gemotiveerd zijn om dit als thuisstudie te doen. De opleiding op zich is weinig op aan te merken, gewoon goed.

 2. Leuke cursus veel mee geleerd. Mak nu betere foto’s dan voorheen met mijn camera. Goede service ook.

 3. De opleiding is prima. Huiswerk was goed te maken en werd goed nagekeken. Vond het wel jammer dat het vaak lang duurde voordat ik het terug kreeg van mijn docent.

 4. Hele duidelijke studieboeken (3 delen), met na elk hoofdstuk huiswerkvragen. Ik heb er erg veel aan in mijn dagelijks leven, wat ook vooraf wordt vermeld. Geen moeilijke psychologie, maar duidelijk uitgelegd van de verschillende vormen en diverse stromingen. De boeken kun je ook als naslagwerk gebruiken na de studie. Ook de begeleiding van mijn e-docent heb ik als zeer positief ervaren. Al met al zéker een 8,5 waard, als het niet meer is.

 5. Het is bij het NTI erg moeitlijk om uitleg te krijgen. Opdrachten zijn verouderd (in deze studie zit nog een social media opdracht over Hyves…) en er is gewoon onwil om er iets aan te veranderen… Kortom twijfel je over een studie bij het NTI, doe het lekker niet!

 6. De begeleiding stopt op een gegeven moment gewoon. Zeker na de laatste betaling. Ik zit nu officieel in mijn derde jaar maar heb geen les meer. Je moet puur op eigen kracht verder. En dat terwijl je opleiding zo’n €10.00,= kost.

 7. Account volledig geblokkeerd vanwege 1 betalingsachterstand, moet rekenen op 6 tot 8 weken wachten voordat de betaling verwerkt is en dus mijn account gedeblokkeerd kan worden. Daarbij 1 examen heel veel moeite mee gehad. Elke keer om uitleg gevraagd, naar inzage geweest maar geen “uitleg in mijn pakket”.. Erg slechte ervaring met NTI.

 8. Ik ben zeer tevreden over de opleiding Assistent Makelaar wonen die ik volg via NTI. Als ik vragen heb word ik snel geholpen door mijn persoonlijk docent. De lesstof is duidelijk en interessant waardoor je makkelijk door de lesstof heen gaat.

 9. De lesstof was prima en de instuur-opdrachten werden snel beoordeeld (erg snel…). Ik ben erg teleurgesteld over het ontbreken van een studieverklaring na de afronding. Ondanks dat er een Studieverklaring op de site wordt genoemd, staat er in de kleine letters dat er 25 euro voor betaald moet worden. Heel vreemd dat je extra moet betalen voor een bewijs van afronding van een cursus waar je al flink voor betaald.

 10. De NTI is een erg prettige hogeschool om een opleiding bij te volgen. Persoonlijk vind ik dat de diploma’s die hier gehaald worden van kwalitatief hoger niveau zijn dan de diploma’s die op een “standaard” hogeschool verstrekt worden. Dit, omdat je bij de NTI zelf veel moet doen om studiepunten binnen te halen. Als je hulp nodig hebt, kan je die zeker krijgen tot op zekere hoogte. Maar de studie is voor de rest erg zelfstandig. Deze grote mate van zelfstandigheid is een goede voorbereiding voor op het werkveld in mijn ogen. Voor de rest is het lesmateriaal erg prettig om mee te werken. Op de praktijkdagen kan je vragen stellen over de lesstof en het bespreken/ oefenen met studiegenoten. Ook zijn deze dagen erg gezellig, omdat je op een gegeven moment steeds weer dezelfde mensen tegen komt. Ik kan zeggen dat ik een paar vrienden aan deze studie heb overgehouden!

Reacties zijn gesloten.