Studiepakket NHA

Studiepakket NHA

Wat ontvang je als je kiest voor een cursus van NHA? Vast en zeker een vraag die je jezelf tijdens de oriëntatiefase stelt. ‘Wat krijg ik nu eigenlijk als ik kies voor een cursus bij NHA?’ Op deze pagina proberen we een en ander beter inzichtelijk voor je te maken.

Wij bestelden bij de NHA een cursus gewichtsconsulent. Wellicht gaat je eigen interesse uit naar een andere cursus of opleiding van NHA. Je kunt er vanuit gaan dat de basis informatie over het studiepakket van deze cursus gewichtsconsulent overeen komt met de cursus van jouw interesse.

Wat ontvang je thuis?

Zoals je ziet was het een prachtig en goed gevuld pakket dat wij ontvingen van de NHA. Het pakket had verreweg de meeste inhoud van alle aanbieders. Hiermee bedoelen we dan niet op het gebied van cursusmateriaal, maar met name extra informatie rondom de cursus en andere mogelijkheden die NHA je biedt.

 • Een infomap voorzien van alle informatie rondom je thuisstudie
  • Een 3 pagina’s tellende controle lijst met gegevens over het ontvangen materiaal
  • Een inschrijfformulier inclusief antwoordenvelop
  • Informatie over het NHA-examen en het Officieel Instituutsgetuigschrift
  • Een folder met belangrijke studie-informatie, zoals:
   • Een welkomstwoord
   • Het versturen van huiswerk via de studentenplaza of per post
   • Vragen stellen aan de docent
   • Contact met mede-studenten
   • Exameninformatie en instituutsgetuigschrift
   • Extra huiswerkmateriaal bestellen
   • Wijzigingen doorgeven
   • Contact opnemen
   • Studietips
  • 2 Flyers met informatie rondom het verdienen van een premie t.w.v. € 20,- zodra je iemand anders aandraagt die start met een cursus
 • Een studiegids met daarin de beroepscursussen van de NHA
 • 10 Enveloppen waarin je je huiswerk kunt insturen
 • Een schrijfblok
 • 2 Ringbanden met daarin alle lessen in een sealverpakking
 • In de 2 ringbanden zit verder als los materiaal een voorwoord van de docente, info rondom het insturen van huiswerk, een handleiding en de inhoudsopgave van de cursus
 • Omdat wij een cursus gewichtsconsulent bestelden ontvingen wij het boekje ‘Eettabel’ van het Voedingscentrum. Dit is een praktische gids met voedingswaarden van meer dan 1700 producten.

Het pakket bevat dus erg veel informatie, maar wel goede informatie. En dat is uiteraard belangrijk als je goed van start wilt gaan met je studie. Wat ons wel opviel is dat er geen informatie in het pakket zat met informatie over de tablet/smartwatch actie.

NHA studentenplaza, de digitale leeromgeving

Bij de informatie over je cursus vind je ook de registratiegegevens voor het NHA studentenplaza, de digitale leeromgeving van de NHA. Ook deze omgeving hoort bij het studiepakket van NHA omdat je er een aantal interessante functionaliteiten kunt benutten.

De NHA studentenplaza is een handige omgeving met interessante functies die van pas komen rondom je studie. Denk hierbij aan:

 • Start Plaza. Vanuit hier kun je navigeren naar de cursus die je wilt volgen. In ons geval hebben we een inschrijving voor 1 cursus. Maar heb je er meerdere, dan kun je vanuit Start Plaza kiezen naar welke cursus je wilt navigeren.
 • Uitleg Plaza. Hier vind je praktische uitleg over hoe de Plaza werkt.
 • Huiswerk en cijfers. In dit gedeelte van de Plaza kun je huiswerk insturen, gecorrigeerd huiswerk inzien en je cijfers bekijken.
 • Contact met medestudenten. Alle cursisten die dezelfde cursus als jou volgen, daar kun je contact mee leggen. Op die manier kun je samen studeren, ervaringen uitwisselen of misschien zelfs een keer afspreken om samen (met een groep) te studeren op locatie.
 • Service. Praktische zaken kun je hier regelen zoals het bekijken van je betalingsoverzicht, het wijzigen van een wachtwoord, etc.
 • Downloads. In dit gedeelte kun je relevante informatie downloaden. Denk bijvoorbeeld aan een update van een onderdeel van de cursus, etc.

Conclusie studiepakket NHA

Wij waren zeer tevreden over het pakket dat we hebben ontvangen van NHA. Het omvat veel informatie, maar wel nuttige informatie. Het cursusmateriaal is daarnaast ruim te noemen, je krijgt absoluut het idee dat het een omvangrijke cursus is die je gaat volgen. Het is geen flut cursusje. De Studentenplaza oogt wat minder modern, maar aan de andere kant zit hij boordevol handige functionaliteiten. En dat is uiteindelijk belangrijker dan hoe de omgeving eruit ziet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *