Studiepakket Laudius

Studiepakket Laudius

Wat ontvang je als je kiest voor een cursus van Laudius? Vast en zeker een vraag die je jezelf tijdens de oriëntatiefase stelt. ‘Wat krijg ik nu eigenlijk als ik kies voor een cursus bij Laudius?’ Op deze pagina proberen we een en ander beter inzichtelijk voor je te maken.

Wij bestelden bij Laudius een cursus gewichtsconsulent. Wellicht gaat je eigen interesse uit naar een andere cursus of opleiding van Laudius. Je kunt er vanuit gaan dat de basis informatie over het studiepakket van deze cursus overeen komt met de cursus van jouw interesse.

Wat ontvang je als je kiest voor een thuisstudie op de traditionele manier?

Op de afbeelding hierboven zie je het pakket dat wij hebben ontvangen van Laudius. In een grote doos zaten maarliefst 3 ringbanden vol met kleurrijk cursusmateriaal.

 • Een insteekmap voorzien van alle informatie rondom je thuisstudie
  • Brief met informatie rondom je inschrijving
  • Bevestiging van je inschrijving op proef inclusief alle cursus details die je hebt gekozen
  • Studievoorwaarden
  • Overzicht van de inhoud van de zending
  • Contactgegevens klantenservice
  • Informatieve flyer met informatie over het Laudius-Diploma en Laudius-Getuigschrift
  • Informatie rondom de mogelijkheid tot het afleggen van een Open-Boek-Examen
 • 3 Mooie en stevige ringband, gevuld met 48 kleurrijk weergegeven lessen

Laudius is transparant

Wat opvalt en door ons als erg prettig wordt ervaren is dat Laudius zeer transparant is in het feit dat het gaat om een cursus op proef. Dit blijkt o.a. uit de bevestiging van de inschrijving. Deze is namelijk getiteld: Bevestiging inschrijving op proef. In diezelfde bevestiging staat ook precies uitgelegd dat de proefperiode 14 dagen is en duurt tot datum X. Dit geeft het gevoel dat Laudius niets te verbergen heeft en gelooft in hun eigen product.

Daarnaast zit het cursusmateriaal niet verpakt zoals bij verschillende andere aanbieders. Je hoeft je dus niet af te vragen of je de verpakking wel mag openen om een kijkje in het materiaal te nemen. Een en ander is direct inzichtelijk. Zeer transparant en klantvriendelijk.

Hoe is de cursus opgebouwd?

Als we de ringband open maken zien we als eerste een persoonlijk voorwoord van de docent van de cursus. Hierin valt te lezen dat we te maken hebben met een professionele docent met een uitgebreid werk verleden binnen de betreffende branche. Hierna volgt een algemene inleiding. Hierin wordt uitleg en informatie gegeven over de verschillende modules van de cursus. Ook vind je er uitleg over symbolen die je in de cursus tegen gaat komen. Dan volgt een uitgebreide inhoudsopgave. Alle 48 lessen worden geïntroduceerd. Na de inhoudsopgave volgt logischerwijs de start van de cursus met module 1. Op het einde van een hoofdstuk vind je oefenopgaven zodat je jezelf meteen kunt toetsen!

Wat ontvang je als je kiest voor een digitale thuisstudie?

Wat Laudius bijzonder maakt t.o.v. de andere thuisstudie aanbieders is dat je kunt kiezen om je studiemateriaal digitaal te ontvangen. Dit betekent dat je inloggegevens ontvangt voor de digitale leeromgeving waar je cursus klaar staat.

Digitale leeromgeving Laudius

Direct na je aanmelding ontvang je van Laudius een email: ‘Uw inschrijving bij Laudius’. Hierin staan inloggegevens voor de digitale leeromgeving. In de digitale leeromgeving staat de cursus van je keuze klaar. Iedere les is apart te openen en werkt op ieder apparaat. Hierdoor ben je dus in staat om in de trein te leren op je smartphone, op vakantie vanaf je tablet, etc. Naast het openen van alle lessen kun je via deze omgeving ook je huiswerk insturen en bijvoorbeeld je cijfers bekijken.

Conclusie studiepakket Laudius

Laudius kunnen we echt aanbevelen. Onze ervaring is zeer prettig omdat je al direct een aantal keuzes hebt. Wil je zelfstudie, of maak je gebruik van een docent? Wil je een papieren versie, of toch digitaal? Iedereen heeft zijn eigen wensen, bij Laudius spelen ze daar handig op in.

Wij hadden daarnaast vooraf verwacht dat het pakket van Laudius veel minder zou zijn dan bij andere aanbieders, zeker gezien de prijsverschillen. We stonden daarom versteld toen we zagen dat het grootste pakket van Laudius kwam. 3 Ringbanden zeer goed gevuld met keurig uitziend materiaal. En dat voor een lage prijs en geen inschrijfgeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *