Meest gezochte salarissen 2021

Meest gezochte salarissen 2021

Wat zijn populaire beroepen in deze tijd? Als de zoektocht naar het salaris een indicator is van de gewildheid of populariteit van een beroep, dan was Onderwijsassistent in de eerste helft van 2021 het meest populaire beroep. Er staan in de top 25 natuurlijk ook beroepen tussen waarvan het salaris gewoon tot de verbeelding spreekt, zoals het salaris van een chirurg of het advocatensalaris.

Maar wat wij van nationaleberoepengids.nl zien, is dat de informatie ophalen van het salaris van een beroep toch een belangrijke factor lijkt binnen de beroeps- en omschoolkeuze. Voordat men een beroep overweegt, is men toch benieuwd naar het salaris. Vanuit dat oogpunt lijkt het dat er een grote groep is die een baan als onderwijsassistent overweegt.

Top 25 meest gezochte salarissen per beroep

 1. salaris onderwijsassistent
 2. salaris verpleegkundige
 3. salaris chirurg
 4. salaris vuilnisman
 5. salaris accountmanager
 6. salaris doktersassistent
 7. salaris advocaat
 8. salaris vrachtwagenchauffeur
 9. salaris huisarts
 10. salaris fysiotherapeut
 11. salaris accountant
 12. salaris psycholoog
 13. salaris tandarts
 14. salaris tandartsassistent
 15. salaris piloot
 16. salaris rechercheur
 17. salaris pedagogisch medewerker
 18. salaris politieagent
 19. salaris rechter
 20. salaris makelaar
 21. salaris stewardess
 22. salaris apothekersassistent
 23. salaris administratief medewerker
 24. salaris architect
 25. salaris officier van justitie

Salaris politie meest gezocht

Als we breder kijken dan de exacte beroepsnaam dan staat het salaris bij de politie met stip op 1. Daaronder vallen zoekopdrachten zoals “salaris politie” en “politieagent salaris” in verschillende volgordes en met of zonder spatie. Het salaris van het beroep politieagent op zichzelf is minder in trek als het salaris van een rechercheur.

Andere salarissen waarbij we naar verschillende varianten en specialisaties hebben gekeken, zijn dat van accountmanager, verpleegkundige en chirurg, respectievelijk nr. 5, nr. 2 en nr. 3 van deze lijst. Wanneer we deze specialisaties en varianten niet zouden meetellen, staat het salaris van de vuilnisman op de tweede plaats. Dit is toch een beroep waarvan we er in Nederland nog zo’n 24.000 van hebben rondrijden.

Benieuwd naar het gemiddelde salaris dat in Nederland wordt verdiend? Of wat de best verdienende sectoren zijn? Hier vind je alles over het salaris.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *