Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Een taalcursus volgen: meer dan een hobby

Heb je altijd al Spaans willen spreken? Loop je er steeds weer tegenaan dat je Engels eigenlijk niet goed genoeg is? Of lijkt het je heerlijk om met de lokale bevolking te kunnen spreken wanneer je op vakantie gaat? Een taalcursus is de oplossing.

Een nuttige én leuke bezigheid

Veel mensen kiezen ervoor om een nieuwe taal te leren, omdat zij het handig vinden om een extra taal te kunnen spreken. Een tweede taal kunnen spreken komt goed van pas in het dagelijks leven. Zo kun je buitenlandse films en series volgen en kun je een toerist helpen bij het wijzen van de weg. Maar een nieuwe taal leren is niet alleen nuttig, het is ook nog eens een heel leuk proces! Gedurende de taalcursus word je iedere dag een stukje beter: je woordenschat wordt groter en je kunt langere zinnen formuleren. Tijdens feestjes kun je hier vervolgens indruk mee maken op familie en vrienden.

Houd je brein fit

Het volgen van een taalcursus is dus leuk, maar dat niet alleen. Het is ook nog eens heel gezond. Uit Zweeds onderzoek blijkt dat een tweede taal leren goed voor je ontwikkeling is. Al na drie maanden taaltraining ontdekten de onderzoekers een groei van de hippocampus. De hippocampus is een deel van de hersenen dat belangrijk is voor ons geheugen, het opnemen van nieuwe informatie en onze ruimtelijke oriëntatie. Met het volgen van een taalcursus zorg jij er dus voor dat je jouw brein fit houdt!

Word een wereldburger

Wanneer je een extra taal machtig bent, word je een wereldburger. Al helemaal wanneer je voor een taal kiest die veel gesproken wordt, zoals het Engels of het Spaans. Wanneer je een taalcursus hebt afgerond en naar een land afreist waar de taal gesproken wordt, kun je je al snel mengen tussen de lokale bevolking. Je proeft de cultuur gemakkelijker en je voelt je al snel onderdeel van de bevolking. En dat is een heel prettig gevoel. Wanneer je plannen hebt om te emigreren naar het buitenland, of wanneer je reeds geëmigreerd bent, is het volgen van een taalcursus dan ook zeer aan te raden. Je zal daarna gemakkelijker kunnen integreren.

Handig tijdens werk

Op de werkvloer heb je er veel baat bij wanneer je een tweede taal spreekt. Werkgevers vinden het heel interessant wanneer je als werknemer één of meerdere vreemde talen spreekt. Vergeet daarom vooral niet om de taalcursus na afronding op je CV te vermelden! Nu de wereld steeds kleiner wordt, komen veel mensen tijdens hun werk in contact met mensen die een andere taal spreken. Bij vrijwel iedere baan komt het dan ook heel goed van pas wanneer je meerdere talen spreekt.

Wat leer je tijdens een taalcursus?

Kortgezegd leer je tijdens een taalcursus om je verstaanbaar te maken in de taal van jouw keuze. Iedere taalcursus is weer een beetje anders, maar in grote lijnen leer je de volledige basis van de taal. Onmisbaar hierbij is woordenschat. Reken er dus maar op dat je veel woorden en zinnen gaat leren. Ook leer je de grammatica en de basisregels van de taal. Een stukje geschiedenis en cultuur van het land waar de taal gesproken wordt, mag niet ontbreken. Taalcursussen zijn vaak heel praktisch. Je gaat dan ook aan de slag met het verstaan en het voeren van gesprekken. Hoe bestel je een gerecht in een restaurant, hoe vraag je de weg en hoe knoop je met iemand een gesprek aan? Tot slot leer je om de taal te kunnen lezen en te schrijven. Na de taalcursus lees je met gemak de voorpagina van een lokale krant en kun je een liefdesbrief schrijven naar jouw vakantieliefde.

Comfortabel vanuit huis een nieuwe taal leren

Natuurlijk zijn er vele instituten die taalcursussen aanbieden, maar wist je dat je een taalcursus gewoon vanuit huis kunt volgen? Een taal leren vanuit huis is voor veel mensen interessant. Je zit namelijk niet vast aan bepaalde tijden en locaties. Dit betekent dat je zelf je tijd in kunt delen en dat je de taal kunt leren waar je maar wilt. Heb je bijvoorbeeld een drukke baan? Dan kun je in het weekend de taalcursus volgen. Of heb je een gezin? Kies er dan voor om te leren wanneer je kinderen naar school zijn of slapen. Vind je het simpelweg prettig om lekker vanuit huis een taalcursus te volgen? Dat kan natuurlijk ook! Comfortabel vanuit de woonkamer jouw favoriete taal leren, klinkt goed toch? Maar je hoeft je niet te beperken tot je woonkamer: je kunt jouw taalcursus bij wijze van spreken ook vanuit de strandstoel onder de palmbomen volgen. Dat klinkt nog beter, vind ik zelf.

Hoe werkt dit?

Een taalcursus volgen vanuit huis, hoe zit het dan met de begeleiding? Dit is een heel begrijpelijke vraag. Dat je de taalcursus thuis volgt, betekent zeker niet dat je het helemaal alleen hoeft te doen. Je krijgt namelijk persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren. Bovendien kun je bij onze aanbieders van taalcursussen in vrijwel alle gevallen gebruik maken van een online leeromgeving. Deze omgeving is heel handig en praktisch in gebruik. Zo kun je hier oefenen met de lesstof (zoals woorden leren), je huiswerk insturen en contact opnemen met docenten en medestudenten. Na succesvolle afronding van jouw taalcursus ontvang je een certificaat of een diploma.

Populaire taalcursussen

Thuis-Opleiding biedt allerlei taalcursussen aan: van Chinees tot Nieuwgrieks en van Arabisch tot Frans. Een overzicht van alle taalcursussen waaruit je kunt kiezen vind je hier. De meest populaire taalcursussen van Thuis-Opleiding zijn de Taalcursus Engels en de Taalcursus Spaans. Ik vertel je graag meer over deze talen en de bijbehorende taalcursussen.

Weetjes over het Engels

Het Engels is een Germaanse taal en wordt over de hele wereld gesproken. Meer dan 400 miljoen mensen kunnen zich verstaanbaar maken in het Engels. De explosieve groei van het Engels vond plaats eind 19e, begin 20steeeuw. In deze periode werd Groot-Brittannië de koloniale overheerser van de wereld. Groot Brittannië had kolonies van Afrika tot Azië. Dat heeft ervoor gezorgd dat overal ter wereld mensen Engels spreken en dat het Engels een wereldtaal wordt genoemd. In meer dan 70 landen is het Engels zelfs de officiële taal.

Cursus Engels

Wil jij graag de voertaal van de wereld kunnen spreken? Dan is een Taalcursus Engels iets voor jou. Tijdens de curuss leer je de belangrijkste aspecten van de Engelse taal. Na de cursus Engels kun je Engels lezen, spreken, schrijven en verstaan. Aangezien je de taalcursus vanuit huis volgt, betekent dit dat je de vrijheid hebt om zelf te bepalen hoe lang je over de cursus Engels doet. Zo kun je er in veel gevallen 6, 8, 12 of 16 maanden over doen. Bovendien is een vooropleiding niet noodzakelijk. Dat betekent dat iedereen met deze cursus Engels kan starten! Je kunt een taalcursus Engels volgen bij NTI, LOI, NHA en Laudius.

Internationaal zaken doen

Wil je jouw Engels naar een hoger plan tillen? Dan is het raadzaam om een cursus Zakelijk Engels te volgen. Tijdens de cursus Zakelijk Engels leer je alles dat je nodig hebt om internationaal zaken te doen. Dit komt goed van pas als je werkzaam bent voor een internationaal bedrijf of als je zelf een internationaal bedrijf wilt opzetten.

Weetjes over het Spaans

Het Spaans is een Romaanse taal en is na het Mandarijn de meest gesproken taal ter wereld. Niet alleen spreken 406 miljoen Spaans als moedertaal – nog eens 108 miljoen mensen spreken het Spaans als tweede taal. De Spaanse taal is ontstaan in Spanje, maar vrijwel heel Latijns-Amerika heeft het Spaans ook als moedertaal. Deze spreiding van de Spaanse taal vond plaats toen Spanje, Zuid-Amerika ging koloniseren. De kolonisatie begon toen Columbus in 1492 Amerika ontdekte. Dat heeft ervoor gezorgd dat het Spaans is uitgegroeid als de tweede wereldtaal.

Cursus Spaans

Kan jij niet wachten om de temperamentvolle Spaanse taal machtig te zijn? Dan is een Taalcursus Spaans voor jou weggelegd. Tijdens de cursus leer je de belangrijkste aspecten van de Spaanse taal. Na de cursus Spaans kun je Spaans lezen, spreken, schrijven en verstaan. Aangezien je de taalcursus vanuit huis volgt, betekent dit dat je de vrijheid hebt om zelf te bepalen hoe lang je over de cursus Spaans doet. Zo kun je er in veel gevallen 6, 8, 12 of 16 maanden over doen. Bovendien is een vooropleiding niet noodzakelijk. Dat betekent dat iedereen met deze cursus Spaans kan starten! Je kunt een taalcursus Spaans volgen bij NTI, LOI, NHA en Laudius.

Ga jij voor een cursus Engels of Spaans?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *