Laudius

Laudius

Bij Laudius kun je kiezen uit 300 verschillende cursussen. Deze cursussen kun je grofweg indelen in de volgende categorieën:

 • Beroepscursussen
 • Hobbycursussen
 • Taalcursussen
 • Cursussen voor je persoonlijke ontwikkeling
 • Cursussen voor het starten van je eigen zaak
 • HBO niveau cursussen
 • Staatsexamens (VMBO, HAVO en VWO)

Kies digitaal of papieren studiemateriaal

Als je ervoor kiest om een cursus bij Laudius te volgen dan heb je bij de meeste cursussen de optie om studiemateriaal thuis in een ringband te ontvangen (papieren studiemateriaal) of om je cursus te downloaden (digitaal studiemateriaal). De optie om je thuisstudie te downloaden is uniek en vind je bij geen andere aanbieder. Je ontvangt een login voor de digitale leeromgeving van Laudius waar de cursus in PDF klaar staat. Je kunt dus vrijwel altijd bij je studiemateriaal en kunt studeren op je desktop, laptop, tablet, smartphone, etc. Uiteraard is het ook mogelijk om hoofdstukken te printen zodat je toch vanaf papier kunt studeren.

De 3 belangrijkste voordelen van digitaal studiemateriaal:

 • Lager lesgeld. Laudius zegt dat ze voor papieren studiemateriaal meer kosten moeten maken dan bij digitaal. Dit is wel te verklaren, denk alleen al aan de verzendkosten van een pakket per post. Het lesgeld voor een digitale thuisstudie ligt daardoor een stuk lager.
 • Je kunt direct starten. Waar een papieren studie afgedrukt, ingepakt en per post verzonden moet worden, ontvang je bij een digitale thuisstudie inloggegevens van een digitale leeromgeving. Daar staan de bestanden direct klaar en je kunt dus vrijwel meteen aan de slag.
 • Je hebt je cursus altijd bij de hand. Vrijwel iedereen heeft altijd een smartphone bij de hand. Je kunt dus altijd en overal aan je cursus materiaal.

Géén inschrijfgeld

Naast zeer lage lesgelden betaal je bij Laudius ook geen inschrijfgeld. Ook dit scheelt natuurlijk bij je investering in een cursus.

Kies voor zelfstudie of de hulp van een docent

Net als bij NHA heb je bij veel cursussen van Laudius de keuze om de hulp van een docent bij te boeken. Uiteraard betaal je extra voor deze dienst, maar het levert je wel een aantal voordelen op:

 • De docenten zijn ervaren vakdocenten met ervaring in het betreffende vakgebied.
 • Je kunt tot 3 jaar na de start van je studie huiswerk in sturen. Bij zelfstudie kan dit niet.
 • Je kunt met je vragen altijd terecht bij je docent en komt dus nooit vast te zitten tijdens je thuisstudie.

Veel tevreden cursisten

Op de website van Laudius kun je 1000+ laudius ervaringen lezen. Deze zijn over het algemeen zeer positief. +/- 98% van de cursisten beveelt Laudius aan. Lees ook de ervaringen met Laudius op thuisstudiereviews.nl.

19 thoughts on “Laudius

 1. Een hele goede cursus voor heel weinig geld. Materialen wat je bij de cursus krijgt zien er ook goed uit. Geen spijt van mijn keuze.

 2. Het was een prima cursus. De studie bevatte actuele informatie en op vragen ontving ik snel antwoord.

 3. Leuke uitgebreide cursus. Ik heb heel veel kennis opgedaan over auto’s. In de praktijk ga ik er zeker veel aan hebben. Downloaden was ook heel prettig.

 4. Zeer interessante cursus. Toen ik het lesmateriaal begon te lezen kon ik niet stoppen. Hier en daar staan wel wat spelfouten maar verder zit de cursus prima in elkaar. Een goede basis om mee te beginnen.

 5. Ik maak graag gebruik van de mogelijkheid om een review te schrijven over de kindercoaching cursus die ik volg bij laudius. De cursus is gewoon goed. Goede leerstof en duidelijk beschreven. Ook snelle beoordeling van huiswerk. Jammer dat er hier en daar wat slordigheden zoals spelfouten in het materiaal te vinden zijn.

 6. Heb gekozen voor de download versie. Makkelijk en altijd bij de hand. Het is een overzichtelijke en uitgebreide leerstof. Verder vindt ik de begeleiding van mijn docent erg prettig. Voor mij de volgende keer zeker weer Laudius.

 7. Cursusmateriaal is prima, de cursus is goed up-to-date, er staan wat onnodige spelfouten in, maar inhoudelijk is het dus goed. Ik ben wel erg te spreken over de docente. Fantastisch hoe snel ze het werk heeft nagekeken en gecorrigeerd.

 8. Social Media Marketing is erg goed voor je ontwikkeling op het gebied van Social Media! Hoe gebruik je het? Hoe kun je het inzetten voor je eigen bedrijf? En hoe werf je klanten via social media.. Alles komt aan bod ik deze geweldige Sociale Media Marketing cursus.. Na deze Cursus ben jij absoluut op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van sociale media! Schrijf je direct in! En begin vandaag nog, ik de mooie wereld van Sociale Media Marketing!

 9. Goede communicatie met lerares, goedwerkende studiewereld, makkelijk insturen, goede en duidelijke lesstof, goedkoop, studie tempo reëel en goed haalbaar, soms type fouten in de tekst maar niets belangrijk.

 10. De cursus op zich is uitdagend genoeg. De feedback van de lerares vindt ik matig en niet duidelijk waar ze nu soms op doelt. Vragen stellen is een drama want het kan zijn dat zij 2 weken niet naar je huiswerk kijkt. En als het antwoord dan niet duidelijk is dan moet je opnieuw of anders de vraag o.i.d. stellen. Ik vindt de interactie met de lerares dus onvoldoende.

 11. Erg leuke cursus! Zou je meer over de verzorging van verschillende soorten dieren willen weten dan is dit een prima cursus.

 12. Prima cursus! Hoop als ik klaar ben met de cursus ik snel aan de slag kan als budgetcoach. Zal een volgende keer zeker weer voor Laudius kiezen.

 13. Ben sinds 3 maanden bezig met de basisopleiding doktersassistente. In het begin was het even wennen om alles vanuit thuis te doen maar met de juiste hulp van mijn online docent ben ik goed op weg.

 14. Goede uitleg, directe communicatie met de docent die in korte tijd het werk nakeek en terug stuurde. Ik zou er graag ook de volledige cursus onderwijsassist volgen

 15. Ik moest voor mijn werk minimaal een basiscertificaat VCA hebben. Daarvoor heb ik mij ingeschreven voor de cursus B-VCA bij Laudius. Allereerst is de lesstof op een gestructureerde manier opgezet en zeer prettig leesbaar. De opdrachten die gemaakt moesten worden, zijn ook zeer leerrijk en zorgen ervoor dat de stof nog beter wordt begrepen. Ik heb in april 2018 examen gedaan in Barendrecht en in 1 keer geslaagd en kon als eerste het examenlokaal verlaten, terwijl andere kandidaten nog zuchtend achter hun PC zaten. Prima materiaal en bedankt Laudius.

 16. Hele leuke studie, lekker duidelijk. Goede ondersteuning van de docent. Dat je geen vooropleiding nodig hebt zet ik wel mijn vraagtekens bij, het helpt zeker als je een hbo of hbo + niveau hebt. Je dient toch een brede kennis te hebben.

 17. Leuke studie en de ondersteuning van de docent is prima en vriendelijk. Net overzicht en digitale bestanden zijn prima. en natuurlijk goedkoop in verhouding met andere aanbieders

 18. Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de cursussen van Laudius, de vele spelfouten daargelaten maar wat voor mij echt een heikel punt blijft is het volgende. Aan het eind van elke les staan simpele oefenopgaven, hiervan staan de antwoorden in het boek. Daarna komen de huiswerkopgaven, deze zijn van een heel ander niveau en hier kun je echt iets van leren, maar als je kiest voor studie zonder docent dan ontvang je hier niet de antwoorden van. Dat is mijns inziens echt te gek voor woorden. Iedereen die een cursus volgt moet ook van deze opgaven de antwoorden kunnen opzoeken. Ze “dwingen’ je op deze manier om de duurdere variant te kiezen inclusief docent. Mijn bevindingen met de docent begeleiding bij diverse thuisstudie aanbieders is dat dit altijd erg tegen valt. Antwoorden zijn kortaf en meestal word ik er niet veel wijzer van. Dit is dan ook de reden dat ik hier niet meer voor kies. Zo goed als Laudius ook is in prijs-kwaliteitverhouding, op dit punt vind ik ze niet transparant en kunnen ze zeker nog wat te verbeteren.

Reacties zijn gesloten.