LOI

LOI

‘Nederland wordt steeds slimmer, Leidse Onderwijsinstellingen’. Met deze slogan en bijpassende commercials is het LOI misschien wel de bekendste opleider van Nederland. Wie kent niet de reclame met (toen nog) topadvocaat Mr. Bram Moszkowicz die aangereden werd door 2 boeren met behoorlijk wat juridische kennis? De humoristische commercials van het LOI blijven mij in ieder geval altijd bij.

Bij LOI vind je opleidingen in alle soorten en maten!

De 1000 cursussen en opleidingen die het LOI aanbiedt kun je verdelen in allerlei categorieën, namelijk:

 • Beroepscursussen
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Eigen zaak
 • Talen
 • Hobby
 • Voortgezet onderwijs
 • MBO
 • HBO
 • Master

Hoe wil jij studeren? Flexibel thuis? Of klassikaal?

Hoe je ook wilt studeren, LOI biedt vrijwel altijd een passende opleiding. Bij een groot deel van alle cursussen kun je kiezen. Wil je een studiepakket thuis ontvangen zodat je altijd en overal kunt studeren (thuisstudie)? Of ben je liever samen met andere personen op vooraf bepaalde tijdstippen aanwezig bij klassikale bijeenkomsten? Beide keuzes hebben voor- en nadelen. Maar wat een voordeel of nadeel is, dat is voor iedereen persoonlijk. Maak je eigen keuze!

Ruim 90 jaar ervaring in afstandsonderwijs

LOI bestaat al ruim 90 jaar waardoor je mag verwachten dat het volgen van een cursus of opleiding aan je wensen voldoet. Anders had zo een grote organisatie als LOI het nooit zo lang vol gehouden, nietwaar? Ben je niet overtuigd? Bekijk dan zeker een keer alle LOI ervaringen op deze website!

13 thoughts on “LOI

 1. Ik wilde het erkende diploma BKB halen en ben op zoek gegaan naar een goede cursus. Ik ben blij dat ik voor LOI heb gekozen en heb het diploma inmiddels in mijn bezit!

 2. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in sport en in psychologie. De cursus sloot perfect aan bij mijn verwachtingen, was erg interessant en een echte aanrader!

 3. Vakopleidingen zijn altijd up-to-date als ik er een volg. Altijd aangepast naar opleidingsniveau op arbeidsplaats. Ja, LOI is voor mij de juiste keuze!

 4. Staan behoorlijk wat slordige fouten in de cursus. De begeleiding was wel hartstikke goed. Redelijk tevreden.

 5. LOI is een prima opleider. Ik krijg mijn opdrachten snel retour gezonden van mijn docent. Ik vind het wel vaak lastig om een tijdsplanning te maken hoelang ik met een opdracht bezig zal zijn. Het is overigens wel allemaal heel overzichtelijk.

 6. Goede begeleiding vanuit LOI. De webcollege die ik recent heb gevolgd was zeer geslaagd. Ik mis soms wel contact met andere cursisten om af en toe eens te zien of bepaalde zaken hetzelfde worden ervaren. Wellicht zijn daar wel mogelijkheden voor maar daar heb ik me nog niet in verdiept. Zo nu en dan een taalfout in het lesmateriaal vind ik niet kunnen.

 7. Ik ben momenteel nog bezig met de cursus. Het lesmateriaal is goed en de tussentijdse opgaven testen goed de (parate) kennis. Al met al erg tevreden met de cursus.

 8. De informatie is goed aangeboden en maakt gebruik van goede praktijksituaties. Soms wel verwarrend dat er verschillende percentages werden gebruikt voor bijv. richtlijnen van eiwitinname bij verschillende situaties – het studiemateriaal lijkt door meerdere docenten geschreven te zijn, maar niet meer in zijn totaliteit gecheckt en gecontroleerd op consistentie.

 9. De lesstof is duidelijk beschreven. Met realistische situaties. Het toevoegen van de webcolleges maakt het dat je eenvoudig kunt werken aan je uitspraak. De docent geeft eerlijk antwoord op het ingezonden materiaal en geeft daarbij ook duidelijk aan waarom iets anders is. Kortom, de cursus Frans geeft me echt de mogelijkheid om Frans te spreken, lezen en te verstaan

 10. Het is een interessante cursus. Je leert en bekijk het anders als je weet waar je mee bezig bent. De job doe ik heel erg graag en vandaar dat ik deze studie doe om beter mijn werk te kunnen uitvoeren. Ik raad het iedereen aan die zich in deze branche werkzaam is. Je bent nooit te oud om te leren. zelf ben 39 en als ik het nog kan kan jij het ook.

 11. In oktober ben ik begonnen met het deelcertificaat vwo wiskunde B. Omdat ik onvoldoende voorkennis had, heb ik het onderbouwpakket er bij besteld. Het onderbouwpakket bestond uit 12 hoofdstukken en het bovenbouwpakket bestond uit 6 boeken plus 20 hoofdstukken die je door de lesstof begeleiden. Bij aanvang viel het verschil in omvang tussen het onderbouw en bovenbouw materiaal me wel op, maar het baarde me nog geen zorgen. Het onderbouw deel ging erg goed. Hierna kwam de ’tweede fase’, die begon met een instaptoets om je onderbouwkennis te testen. Deze instaptoets ging buitengewoon slecht. Ik had veruit de meeste vragen fout en dit terwijl de opdrachten en de lesstof van de onderbouw wel goed waren gegaan. Uiteindelijk besloot ik toch maar met het eerste hoofdstuk van de tweede fase te beginnen. Helaas ging ook dit heel slecht en kwam ik tot de conclusie dat het onderbouw deel me onvoldoende had voorbereid op de tweede fase. Ik heb daarop een mail gestuurd naar de loi met de vraag of ik lesstof gemist had, omdat ik slechts twaalf hoofdstukken had ontvangen en ik aan het begin van de tweede fase vast liep. Na meer dan een week antwoorden ze dat ik maar op wiskunjeleren.nl moest kijken en dat ik maar vragen aan mijn docent van loi moest stellen als ik er niet uit kwam. Het ging er echter niet om dat er iets specifieks was dat ik niet begreep, maar dat een deel van de benodigde lesstof uit de onderbouw ontbrak, waardoor ik niet aan de tweede fase kon beginnen. Ik heb daarom een mailtje terug gestuurd waarin ik heb aangegeven dat ik het raar vind dat de eerste drie jaar van wiskunde vwo in twaalf hoofdstukken zijn samengevat en dat ik graag lesstof wil ontvangen die mij alles leert wat leerlingen op school ook leren. Het duurde 18 dagen voordat ik antwoord kreeg. De Loi gaf uiteindelijk toe dat het onderbouwdeel niet aansluit op de tweede fase en ze kwamen opnieuw met het advies om mijn docent vragen te stellen als ik ergens niet uit kwam. Het gat tussen de onderbouw en de tweede fase is echter zo groot dat ik gewoon niet verder kan werken. Ik heb nogmaals verzocht om aanvullende lesstof om het gat met de tweede fase alsnog op te vullen. Toen de LOI hier weer niet op in ging heb ik een verzoek ingediend voor ontbinding van de aankoop overeenkomst. Hier ging de LOI niet mee akkoord, om dat het onderbouw deel een ‘extra service’ zou zijn. Mijn eerste indruk van de tweede fase is overigens dat het zeer onhandig werkt. Je hebt twee boeken en drie mappen tegelijk nodig en je switcht van de ene naar de ander. Misschien went dit na drie hoofdstukken, maar ik vond het om deze reden lastig om er een tempo in te houden. De cursus kostte 683,50 euro en ik heb hier lesstof voor ontvangen waar ik niets mee kan en een service waar de LOI zich voor moet schamen.

 12. Cursus Italiaans voor Gevorden is veel te veel gefocust op complexe grammatica, in plaats van op veel voorkomend taalgebruik en oefenen met luisteren spreken. De online lesmethode hapert veel en is niet makkelijk in gebruik (zelfs niet voor een 25-jarige zoals ik).

Reacties zijn gesloten.